fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Kakav je zapravo put do prave ljubavi?

HBO je lansirao novu platformu HBO Max serijom „Ljubavni život" Sema Bojda. Serija predstavlja otklon od tipičnih romantičnih serija i predstavlja prava milenijalska priču o ljubavi
Piše: Marina Zec

3. July 2020

Naš ljubavni život bismo sa lakoćom mogli da svedemo na podatke. Na primer, svaka osoba u proseku pre nego što pronađe ljubav svog života, bude u 7 veza, od kojiih su dve duge veze. Ostale su kratke afere, izlasci i seks na jedno veče. Prosečna osoba se ujedno zaljubi dva puta. I srce joj je slomljeno dva puta.

Ovo su reči kojima počinje prva epizoda prave milenijalske serije Sema Bojda pod nazivom Ljubavni život (Love life). Zašto milenijalske?

Iako je serija predstavljena kao romantična komedija, i njen opis na HBO-u zvuči kao miks Vudi Alenovog filma i serije Seks i Grad, Ljubavni život je životna, psihološka, intimna priča o različitim vrstama ljubavi u životu, od roditeljske, prijateljske, romantične, pogrešne, ali i ljubavi prema sebi (i to ne na onaj new-age-self-help način). Ova serija razbija humorističke romantizovane šablone ekranizovanja ljubavnih priča sa hepi endom, kojim su se koristile serije poput Kako sam upoznao vašu majku. Upravo zbog svoje iskrenosti i ogoljenosti, ona predstavlja savršen opis ljubavnog života prosečnog milenijalca.

Serija kroz 10 epizoda prati ljubavni život mlade ambiciozne kustoskinje Darbi Karter, kao i živote njoj bliskih ljudi. Svaka epizoda nosi priču o jednoj ljubavi, a svaka od njih je različita i nosi sa sobom novu životnu lekciju.

Fotografija: HBO Max

Na samom početku serije upoznajemo mladu, simpatičnu i smotanu Darbi, koja živi sa dve cimerke. Darbi je predstavljena kao jednostavna, ali ambiciozna, stidljiva, ali puna života. Darbi je pomalo atipična mlada devojka koja živi u Njujorku i u stalnoj je potrazi za ostvarenjem svojih snova – a jedan od njih je i da nađe čoveka svojih snova, što joj u datom trenutku ne polazi baš za rukom. Pomalo opterećena tom nametnutom idejom da će se osećati potpuno tek kada pronađe svoju „drugu polovinu”, Debi podsvesno, ali i svesno traži ljubav, i nalazi je već u prvoj epizodi.

Njen život upotpunjuju njeni prijatelji, najviše cimerke Sara i Malori, kao i Sarin dečko Džim. U 10 epizoda, svi ovi likovi, kao i Darbi, doživljavaju prave, životne transformacije, te se nakon gledanja poslednje epizode ćete se osećati kao da ste prvu gledali pre 5 godina (koliko otprilike prolazi u životima likova od početka do kraja serije), a ne pre samo dva dana.

Fotografija: HBO Max

Ljubavni život predstavlja ljubav i veze takvim kakve jesu, ali ipak sadrži i dozu idealizma – da će svako od nas ipak naći tu neku posebnu osobu, pa tako i Darbi, iako u mnogim trenucima deluje kao da se to nikada neće desiti.

Ipak, ova serija za razliku od tipičnih dvoje se srelo-desila se ljubav-veliki plot twist drama-ipak hepi end formata, tenziju i emotivnost crpi upravo iz stvarnih životnih situacija – priča o ljudima koji su jednostavno shvatili da se razlikuju, udaljavanja prijatelja, sitnica zbog kojih se veze gase, teskoba majčinstva i prepoznavanja lošeg u vezama. Ona takođe osvešćuje da se svako od nas u svom ljubavnom životu verovatno našao u svim ovim ulogama – od stereotipnog fakboja (i fakdevojke, ukoliko možemo tako rogobatno prevesti ovaj termin), do osobe kojoj je slomljeno srce.

Fotografija: HBO Max

Najveća vrednost serije, ili najpitkija, jeste lakoća sa kojom svako može da se poistoveti sa situacijama u kojima se Darbi i njeni prijatelji i prijateljice nalaze. Od pijanih izlazaka, pogrešnih izbora, velikih ljubavi, još većih razočarenja, raskida, prvih poljubaca, pogrešnih tajminga, do konačnih izbora – serija kroz jednostavnu priču koja ukupno traje oko 300 minuta, uspeva da dotakne i ogoli različite situacije sa kojima se čovek suočava tokom odrastanja – i da ih prikaže upravo onakvim kakve jesu. Zbog toga, ova serija sa sobom nosi veću vrednost nego što bi mogla jedna obična romantična komedija. Ovo je serija koja će vas naterati da se zapitate koliko ste spremni da istražite i upoznate sebe, na koji način i koliko želite sebe da podelite sa nekim i šta zapravo znači pronaći tu veliku pravu ljubav, i da li je ona tako bombastična kao što je Holivud predstavlja? Ili je zapravo nešto mirno, što vam dođe prirodno, kao da je oduvek bilo tu?

Fotografija: HBO Max

Iako prva predstavlja savršeno zaokruženu celinu, dobra vest je da je planirano da serija bude snimana u više sezona, pri čemu će svaka sezona biti posvećena ljubavnom životu jedne osobe, od prve zaljubljenosti, do poslednje ljubavi. A dok one ne stignu, uživajte u ovoj prvoj, zaista dobroj ljubavnoj priči.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *