fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Karantinski leksikon: Dragana Daničić

U Oblakoderov Karantinski dnevnik upisala se i Dragana Daničić.

25. April 2020

Dragana Daničić sebe opisuje kao novinarku, hedonistu, glumicu, PR-a, voditeljku, buntovnicu. Trenutno radi u Naučno -obrazovnom programu RTS-a, a nedavno je učestvovala u kampanji „Čitaj da budeš najjači!”. Kroz serijal „Jestiva istorija” uspela je da spoji ljubav prema kulinarstvu i novinarstvu, a za Oblakoder je odgovorila na pitanja kako provodi vreme u karantinu.

Šta slušaš? Zavisi kako sam raspoložena. Maitre Gims i Rosalia su mi u omiljenoj plejlisti, nekad slušam stare rok hitove, Iron Maiden, a ponekad i džez.

Šta čitaš? Trenutno dve knjige – kada se umorim od Prustove Odbegle Albertine”, vratim se omiljenoj trilogiji Milenijum” Stiga Lašona. Za ove dane najviše preporučujem Krava koja je plakala”.

Šta gledaš od serija? Upravo sam završila Netflixovu tursku sci-fi seriju Protector” , pa počinjem da gledam novu sezonu  La Casa de Papel”. Volim serije koje drugima ne padaju na pamet i nisu izvikane.

Šta gledaš od filmova? Bukvalno svašta, ali najviše volim evropske, pogotovo trilere. Poslednje što sam gledala je bizaran The Invisible Man”.Šta piješ u karantinu? Začuđujuće za mene, vodu i povremeno đus.

Šta od hrane praviš u karantinu? Sve što sam i do sada, ali gledam da kuvam racionalno i da se ne tovim. Generalno najviše jedem povrće do kog mi je sada malo teže da dođem, pa su testenina i piletina nešto što sada koristim češće. Jedino bez čipsa ne mogu da živim, pogotovo zbog niskog pritiska.

Kojim se hobijem baviš? Volim da rešavam ukrštene reči ili da bojim mandala bojanke.

Kako se informišeš? Pratim specijalne emisije koje pravimo i čitam RTS portal. Pogledam i šta pišu drugi mediji po netu, ali strogo pazeći ko su im izvori. Danas je najlakše plasirati lažnu vest koja će samo još više podići već postojeću paniku, što se trudim da izbegnem.

Šta treba izbegavati? Paniku i učmalost. Trenutno smo svi u posebnom stanju svesti, ali moramo imati na umu da će se sve ovo jednom završiti i kakav život treba da vodimo posle toga. Sačuvajmo mentalno zdravlje.

Čega se plašiš? Moj strah nema veze sa novonastalom situacijom. Plaši me nemoć, kao i većinu ljudi.  

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *