fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Karantinski leksikon: Jelena Stanković Chorbika

Olovku u ruke za upisivanje u naš Karantisnki leksikon prva je uzela Chorbika i ovom prilikom podelila sa nama svoj karantinski protokol.

20. March 2020

Usled trenutne izolacije, svačiji dnevni ritam se menja skoro pa u potpunosti. S obzirom da svi imamo vremena na pretek, koristićemo karantine kao poklonjene sate za sve ono što volimo da radimo, a što nam ubrzana svakodnevica ne dozvoljava. Ideja ove serije mini intervjua je da se ličnosti iz različitih oblasti upišu u naš leksikon. Saveti, preporuke i mogućnosti će se , kroz ista postavljena pitanja,  putem Oblakoderovog leksikona razmenjivati, pa će nam i period izolacije postati zanimljiv.

Olovku u ruke prva je uzela Jelena Stanković aka Chorbika i ovom prilikom podelila sa nama svoj karantinski protokol.

Šta slušaš?

Jao svašta, kopam novu muziku po soundcloud-u, bandcamp-u. Slušam tuđe mikseve, evo trenutno od izraelskog dj-a Amir Egozy-a poslednji miks. Ono što je za nas Brka, to je za Tel Aviv Egozy.

Šta čitaš?

Slabo čitam, počela dve knjige, malo jednu malo drugu. Pročitam po dva tri reda i onda zaspim. Jednu sam našla na polici, poklon od drugarice – “Plavo, gotovo prozirno” od Rju Murakamija, drugu sam dobila kao preporuku od prijatelja Nikole – “Doktrina šoka – Procvat kapitalizma katastrofe” od Naomi Klajn, ništa optimistično za karantin svakako. Teške boje.

Šta gledaš od serija?

Odbijam da gledam. Znam kako to posle ide, tako da biram muziku.

Šta gledaš od filmova?

Spremam se da nateram dečka da gleda sa mnom sve od Miyazakija ponovo. Izašao je deo filmova od Studija Ghibli nedavno na Netflixu.

Šta piješ u karantinu?

Čaj po 5 puta dnevno, jednom do dvaput kafu. Vodu samo u klubovima.

 

Foto: Marcella Zanki

Šta od hrane praviš u karantinu?

Dala sam sebi za pravo da budem lenja. Nisam nijednu čorbu napravila od kako je ovo krenulo. Znači donesi.com.

Kojim se hobijem baviš?

S obzirom da imam regularni dnevni posao, meni je dj-ing kao hobi. Trenutno se bavim pravljenjem planova šta ću sve da radim posle karantina, kuvaju se ideje. Spremam se da snimim dva nova miksa, jedan tvrđi, drugi samo lagane note.

Kako se informišeš?

Samo preko fejsa ono što moram da vidim. E, ali hoću sad da gledam onu nastavu na RTS 3, da krenem od petog razreda pa na gore, fazon biologija, hemija, fizika…

Šta treba izbegavati?

Aleksandra Vučića.

Čega se plašiš?

Svega pet minuta, onda ničega satima, pa onda pred spavanje nekad opet svega dok ne zaspim.

 

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *