fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Karantinski leksikon: Kene Beri

Ulazimo u šestu karantinsku nedelju, koju u našem leksikonu započinje Kene Beri.

20. April 2020

Ulazimo u šestu karantinsku nedelju, koju u našem leksikonu započinje Kene Beri. Dok zamišljamo more i zvuke talasa uz njegov duet „Surferi” sa Spejs Noksijem, Kene Beri nam preporučuje filmove i serije za gledanje, ali nam otkriva i šta je njegov izbor broj jedan između rakije, viskija, kraft piva i vinjaka.

Šta slušaš?

Nisam ista osoba preko dana i recimo uveče kad uz vinjakoladu gledam emisiju „Fokus“ na b92 i ubitačan duo Nestorović i onaj voditelj. Il u 8 kad krene aplauz, znaš koja emocija, zavisi, različita su to stanja i raspoloženja. U glavnom slušao sam Ničketov album godine, omiljena pesma mi je Kamagra papi. Noksijev beat tape je bombetina, prva stvar na tejpu je svetsko sranje. Takođe Usta puna zlata sa Cojkanom, remek delo. Nihilova nova stvar, Yan Duskova, Tam, Summer Deaths, slušam sve što moji braća prijatelji iz Zicera izbace. Žakilu isto, Cuban Chamber of Commerce. Tu negde oko aplauza u 8 slušam Plavu pticu od Raznih izvođača, to mi stvara osećaj da nosim čitavu naciju na leđima i da ću uspeti. Slušam i novog Weeknda koji mi se sad već smučio, a baš ovih dana furam prekaljenu legendu Brandy.

Uveče kad popijem, tad se već sve granice brišu.

Šta čitaš?

Nit imam kad nit imam strpljenja. Kad završim sa poslom gledam kako mogu da odradim još par stvari koje volim, il samo da se raspizdim ko majmun.

Šta gledaš od serija?

High Maintenance novu sezonu sam za jedno veče spičkao, tome se uvek radujem. Odgledo sam prvu sezonu Young Pope (pristojno), Tiger King, Kalifat (švedska serija o ISISu, bolje zvuči nego što jeste), Dave (simpatičnu razvodnjenu verziju Atlante sa Lil Dickyem) i šta znam. Ne gledam recimo Casa de Papel.

Šta gledaš od filmova?

Gledam dosta filmova pa ću pomenuti ono najskorije. Pratio sam Moj off, pa sam tamo gledao Invisible life, Systemsprenger (Izvan sistema), Girl, Talaso (Uelbek i Depardje). Mimo toga Platformu, Marrowbone, Drommen, 3 extremes, Taxidermia, i tako dalje i tako bliže.

Šta piješ u karantinu?

Vrlo sam konstantan što se toga tiče. NEKI me pitaju je l’ mora to tako, ja kažem da mislim da mora. Takve su okolnosti. Pio sam rakiju, viski, volim kraft piva jako, al’ da ne nabrajam sve, vinjak i koka kola kombo mi je u glavnom izbor broj jedan.

Šta od hrane praviš u karantinu?

Ja sam u glavnom zadužen za pranje sudova. Ono što mogu da kažem je da se hranim bolje nego ikad. Veliki sam fan kulture naručivanja nekvalitetne hrane, to mi je lajfstajl i to mi malo fali, ali osećam se kao da mi se otvorilo neko novo prostranstvo i da jedem bolje nego ikad. Mnogo volim ljuto, samo da se prosipaju sosevi. Chicken Tikka Masala, indijsko jelo, predivno jebeno!

Kojim se hobijem baviš?

Instagram storiji, Aplauz u 8, i polivanje dece vrelom vodom, jer su napolju kad ne treba.

Ma to je zabluda da kao sad ima vremena kolko hoćeš, jer smo u karantinu, pa sve pršte hobiji, radovi na sebi kao uče se jezici i slično. Ima i toga po malo, uzmem ja da radim sklekove i istežem kičmu, al’ nemojmo se ložiti. S obzirom da šljakam dobar deo dana, često volim da dovatim soni, il gledam serije i filmove, il se napijem i pravim šou u svoja četiri zida. Nije hobi, al’ ono što mogu da kažem je da me je karantin malo vratio korenima, pa sam ponovo počeo redovno da pravim matrice.

Kako se informišeš?

Pratim redovna obraćanja predsednika.

Šta treba izbegavati?

Pa druge ljude, logično. Valjda je to sad već jasno kad smo u petoj šestoj sedmoj nedelji koja je ključna.

Čega se plašiš?

To što će za par meseci 2023. godina.

Preporučeni tekstovi

Ne postoji nepotrebno znanje

Ne postoji nepotrebno znanje

Sa Žarkom Stevanovićem, čuvenim tragačem iz Potere popričali smo o kvizovima u Srbiji, kako onima na TV-u, tako i onim iz pabova

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *