fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Karantinski leksikon: Lazar Nikolić

U naš leksikon se peti po redu upisao glumac Lazar Nikolić.

26. March 2020

Lokacije naših karantina određuju kakav će nam sadržaj biti pristupačan. Većina nas je izolovana u gradskim stanovima, pa pomalo pati kada naiđe jako sunčan dan. Glumac Lazar Nikolić je uhvatio poslednji autobus iz Beograda i učinio da njegov karantin ipak bude priroda u dvorištu, daleko od gradske gužve. Kakve mogućnosti Lazar ima u odnosu na gradsko okruženje i kako provodi vreme tokom karantina, upisao je u naš leksikon.

Šta slušaš?

Slušam ptičice, jer karantin provodim u svom rodnom Donjem Brijanju.

Šta čitaš?

Na master studijama sam, pa mi ovo zbivanje dozvoljava da se još temeljnije i dublje prepustim temama koje me interesuju i da se sve informacije lepo slegnu. Trenutno čitam knjigu Irvinga Stouna Agonija i ekstaza koja je povezana sa mojim radom na master projektu.

Šta gledaš od serija?

Gledam crtaće sa svojim sestrićima. Preporučujem Over the Garden Wall.

Šta gledaš od filmova?

IDFA je podelila besplatno dokumentarne filmove sa kojima sam inače slabije upoznat, pa sad nalazim priliku za to.

Šta piješ u karantinu?

Otkrio sam neke lepe crne čajeve koji mogu da se kombinuju sa ćaletovom kajsijom.

Šta od hrane praviš u karantinu?

Trenutno slabije spremam, jer se prepuštam majčinoj domaćoj kuhinji. Pravi te neke krofne koje mogu da budu opasne, jer ne uspevam da im odolim onda kada su tople i mekane.

Epizoda: Lazar u malinama.

Kojim se hobijem baviš?

Đuskam svakodnevno i svima preporučujem, jer takva vrsta meditacije u pokretu može da bude od koristi da ostanemo zdravi dok ovo ne prođe. A počeo sam i da slikam.

Kako se informišeš?

Preko interneta, TV-a i prijatelja. Bombardovan sam informacijama sa svih strana pa se trudim da iz svega toga selektujem najvažnije.

Šta treba izbegavati?

Isto ono što treba i kad nije vanredno stanje. Izbegavati inertnost. Nije samo sad prilika da radimo na sebi, uvek je. Sada može da se desi da,  zbog nedostatka aktivnosti, budemo suočeniji sa sobom.

Čega se plašiš?

Izbegavanja. Inertnosti.

Preporučeni tekstovi

Ne postoji nepotrebno znanje

Ne postoji nepotrebno znanje

Sa Žarkom Stevanovićem, čuvenim tragačem iz Potere popričali smo o kvizovima u Srbiji, kako onima na TV-u, tako i onim iz pabova

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *