fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Karantinski leksikon: Maja Šuša

U naš leksikon se šesta po redu upisala glumica Maja Šuša.

30. March 2020

U naš leksikon se šesta po redu upisala glumica Maja Šuša. Pred vanrednu situaciju mogli smo premijerno da je vidimo u predstavi Urednik, u produkciji nezavisnog pozorišta Reflektor teatar. Pored uloga u filmovima, serijama i pozorištu, uz njeno ime možemo pročitati i – umetnička direktorka Bašta festa.
Ovog puta otkriva nam kako izgledaju njeni dani u izolaciji.
Šta slušaš?
Topla preporuka za podkast Agelast koji vodi Galeb Nikačević, koji možete naći na Youtube-u i Soundcloud-u, kao i Mixcloud Radio Aparata na kome ima odličnih emisija. Između ostalog, na Radio Aparatu petkom u pet vodim emisiju U svojoj bašti, pa je preslušam kad bude online, da vidim kako je prošlo.
Šta čitaš?
Trenutno čitam Lanu Bastašić Uhvati zeca, trudim se da ispratim sve što se dešava na regionalnoj sceni, pa u tom duhu preporučujem i poslednje knjige Ane Vučković, Rumene Bužarovske, Milice Vučković, Ognjenke Lakićević i Olje Savičević Ivančević.
Šta gledaš od serija?
Moj mali guilty pleasure je domaća serija Igre sudbine, užasno me zabavi, a totalno mi daje taj vajb kad smo kao klinci gledali Esmeraldu. Gledala sam prvu epizodu Tajkuna. Nadoknađujem Leftovers i preporučujem Naslednike na HBO i Novine na Netflixu.
Šta gledaš od filmova?
Sada je period pravljenja selekcije za Bašta Fest, internacionalni festival kratkog filma u Bajinoj Bašti, čiji sam jedan od osnivača i umetnička direktorka. Između ostalog, radim selekciju za takmičarski program zajedno sa Nikolom Ljucom. To je jedan zabavan, ali ujedno i naporan posao, s obzirom da nam stigne oko 700 filmova svake godine. Tako da mi sada ne preostaje mnogo vremena za neke druge filmove, u suprotnom bih ovaj period sigurno iskoristila za obnavljanje Bergmana, Godara, Hanekea, Kešlovskog, Romera.
Šta piješ u karantinu?
Kafu, čaj, vodu, limunadu i obavezno jedan smuti dnevno, pošto smo moj dečko i ja tik pred karantin postali srećni korisnici jednog aparata za blendiranje.
Šta od hrane praviš u karantinu?
Moram da priznam da retko kuvam i da nisam neki stručnjak. Ali imam super kuvara i uglavnom jedemo razne kombinacije voća, povrća i mlečnih proizvoda.
Kojim se hobijem baviš?
Trenutno najveći hobi mi je totalno sređivanje kuće, joga i trening na krovu. Izvadila sam stare društvene igre iz podruma, od kojih mi je omiljena Pizza service i Monopol na kojem piše: Maja Šuša III/4.
Kako se informišeš?
Uf. Sada smo izbombardovani informacijama na društvenim mrežama i svim drugim kanalima oglašavanja. Novine ne kupujem, informativne programe na televiziji izbegavam. Uglavnom se informišem na internetu i trudim se da kanališem paniku kojom smo zatrpani. Glasovne viber poruke sa početkom ,,moja drugarica iz Italije” više ne preslušavam.
Šta treba izbegavati?
Bila bih presrećna kad bi ljudi ozbiljno shvatili ovu samoizolaciju i vodili računa o sebi i drugima. Kada bi stvarno držali rastojanje, poštovali preporučena pravila i pre svega – ne sedeli u kafićima po ceo dan.
Čega se plašiš?
Trudim se da se generalno u životu ne plašim. Nadam se samo da ovo neće predugo trajati.

Preporučeni tekstovi

Ne postoji nepotrebno znanje

Ne postoji nepotrebno znanje

Sa Žarkom Stevanovićem, čuvenim tragačem iz Potere popričali smo o kvizovima u Srbiji, kako onima na TV-u, tako i onim iz pabova

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *