fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Karantinski leksikon: Marta Hadžimanov

U Oblakoderov karantinski leksikon se deseta po redu upisala glumica Marta Hadžimanov, koja je sa nama podelila kako provodi svoje vreme u izolaciji.

5. April 2020

U Oblakoderov karantinski leksikon se deseta po redu upisala Marta Hadžimanov, mlada glumica talentovana za muziku, pevanje, glumu i ples. Sve ove talente spojila je igrajući glavnu ulogu Kristin u predstavi „Fantom iz Opere“ u Pozorištu na Terazijama.

Podelila je sa nama kako provodi svoje vreme u izolaciji, kao i šta voli da gleda, čita, sprema i radi!

Šta slušaš?

Muzika je za mene lek, bez nje ne znam šta bih radila. Inače slušam stvarno svašta, od jazz-a, pop i rok muzike 50ih, 60ih, 70ih i 80ih godina, preko sve klasične instrumentalne muzike, opere i mjuzikala, pa sve do današnje elektronske i indie rok muzike. Trenutno mi najviše prijaju Fleetwood Mac, Tame Impala, Arctic Monkeys, Circa Waves, West Side Story album iz istoimenog mjuzikla i razne online prenose opera i klasična muzika generalno. Tako da trenutno slušam sve!

Šta čitaš?

Puno, puno nota, s obzirom da sada redovno imam Skype časove pevanja. Drago mi je da sad imam vremena da izučavam nova dela i pronalazim nove note. Napokon mogu malo da eksperimentišem i nađem nešto što savršeno odgovara mom glasu, jer je to veoma važno kad je solo pevanje u pitanju. Pored toga čitam knjigu „Senka vetra“ Karlos Ruis Safona.

Šta gledaš od serija?

Otkrila sam seriju „Glee“ po drugi put. Gledala sam je u osnovnoj skoli i posle nekog vremena zaboravila na nju. Drago mi je da sam je se setila, jer mi sad baš prija neka tako vesela i raspevana serija. Preporučujem!

Šta gledaš od filmova?

Tarantinovi filmovi su mi uvek prvi izbor, mogu da ih pogledam beskonačno puta, apsolutno nikad ne dosade. Takođe sam se radovala ponovnom gledanju filma „Parasite“ na online festivalu „Moj Off“. I na kraju neke lagane komedije, kad mi dođe da odmorim mozak od svega.

Šta piješ u karantinu?

Mnogo čajeva, kafu i vodu, ali čaj mi je uvek na prvom mestu.

Šta od hrane praviš u karantinu?

Uglavnom čorbastu hranu. Paprikaš, boraniju, supice, čorbice itd. Jednom sam napravila specijalnu karbonara pastu za 3 vrste sira i preukusnom domaćom slaninom.

Kojim se hobijem baviš?

Učim nemački, vežbam klavir, radim jutarnju jogu svakog dana i treniram.

Kako se informišeš?

Preko interneta, TV-a, prijatelja i porodice.

Šta treba izbegavati?

Izlaženje iz kuće! Šetnje, treniranje u parkovima i druženje može malo da sačeka. Takođe smatram da ne treba previše gledati razne članke koji vise unose strah nego daju potrebne informacije. Zato treba pažljivo birati šta se čita i gleda, jer treba da se informišemo, ali ne i uspaničimo.

Čega se plašiš?

Da ne iskoristim ovo slobodno vreme u potpunosti i na pravi način.

Foto: Ilija Pejoski

Preporučeni tekstovi

Ne postoji nepotrebno znanje

Ne postoji nepotrebno znanje

Sa Žarkom Stevanovićem, čuvenim tragačem iz Potere popričali smo o kvizovima u Srbiji, kako onima na TV-u, tako i onim iz pabova

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *