fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹

SerNor Youth Mingle – mesto susreta mladih iz Norveške i Srbije

SerNor Youth Mingle 2019 je projekat omladinske razmene, u koji su uključeni mladi iz Srbije i Norveške, u okviru Erasmus+ programa.

8. October 2019

SerNor Youth Mingle 2019 je projekat omladinske razmene, u koji su uključeni mladi iz Srbije i Norveške, nastao saradnjom Evropskog omladinskog centra Vojvodine, Okruga Nordlanda i Opštine Bodø u Norveškoj, a u okviru  Erasmus+ programa. 

U okviru projekta SerNor Youth Mingle 19 mladih iz Vojvodine je imalo priliku da u avgustu ove godine posete Okrug Norland, dok se drugi deo aktivnosti ovog projekta, u okviru koga će 18 mladih Norvežana provesti nedelju dana u Novom Sadu i upoznati se sa institucijama i istorijskim nasleđem Vojvodine, realizuje od 8. do 14. oktobra ove godine na Fruškoj gori, , dok će neke aktivnosti biti realizovane u institucijama u Novom Sadu.

Srbija i Norveška imaju bogatu istoriju, koja je posebno isprepletena tokom perioda Drugog svetskog rata, gde su mnogi srpski (jugoslovenski) ratni zatvorenici poslati u Norvešku u radne logore.

Glavni cilj ovog projekta je da mladi ljudi, omladinski radnici i donosioci odluka iz dve partnerske zemlje, učestvuju u transferu znanja i veština kroz niz aktivnosti fokusiranih na razvoj ličnih, društvenih i obrazovnih iskustava i veština.

Takođe, ciljevi projekta su i razvijanje ideja za zajedničke inicijative i ciljeve da, kada se mladi vrate u svoja područja i zajednice, i primenjuju iste, ali i deljenje iskustava, ideja i pristupa u podršci mladima, između omladinskih radnika i donosioca odluka. 

Projekat uključuje edukativno putovanje mladih, koje će istraživati poslednje decenije istorije u oba regiona i zajedničku vezu između pitanja koje se tiču mladih i učešća mladih u lokalnom aktivizmu.

Kroz dijalog, diskusiju, grupni rad i izgradnju odnosa, ispitivanje aktivizma tokom realizacije aktivnosti u Norveškoj i Srbiji, razmeniće se iskustva i ideje, što će rezultovati povratkom u lokalnu zajednicu sa planovima za poboljšanje i pozitivno uticati na okolinu.

Evropski omladinski centar Vojvodine – EOCV je omladinska organizacija koja deluje na teritoriji Republike Srbije, Autonomne pokrajine Vojvodine i Evrope, i ima izgrađenu stabilnu omladinsku platformu. 

Od 2011. godine organizacija je podržana od strane Vlade Republike Srbije, Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine, Grada Novog Sada i Evropske komisije gde smo od osnivanja realizivali preko 50 projekata i 200 aktivnosti. 

Realizuju aktivnosti iz aplikacije Grada Novog Sada, Omladinska prestonica Evrope Novi Sad 2019. na teritoriji svih 45 opština u Vojvodini. Takođe, prošle godine, ovo udruženje je koordinisalo izradu krovnog strateškog dokumenta za mlade u Novom Sadu – Lokalni akcioni plan politike za mlade Grada Novog Sada 2019 – 2022, dok u ovog godini vršimo i monitoring nad realizacijom aktivnosti i programa odobrenih Lokalnim akcionim planom za 2019. godinu.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *