fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹

Šta nam sve donosi ovogodišnji Velvet festival

Festival će biti održan od 29. juna do 1. jula na ostrvu Krk

27. June 2023

Sedmo izdanje Velvet Festivala u Punatu na ostrvu Krk i ove godine dovodi preko 30 različitih muzičkih imena i zanimljivih izvođača iz celog sveta – od bendova do DJ-eva. Festival će biti otvoren u centru Punata, 29. juna, gde će nastupiti nemački bend The Zenmenn, dok će se preostala dva dana festivala tradicionalno odigravati na tri stejdža – Main stage-u, Love forever stage i Tunel stage-u na plaži Medane. Osim glavnog programa, posetioci mogu očekivati i žurke na brodu tokom drugog i trećeg dana festivala.

Prvi dan, 29. jun

Kao uvertira u ovogodišnje izdanje Velveta, festival će, za razilku od prošle godine kada je bio otvoren u kaštelu u Krku, biti otvoren u centru Punata. Ovom prilikom imaćemo prilike da čujemo DJ setove kolektiva Radio Roža, koncert nemačkog indi sastava The Zenmenn, kao i DJ-eve Hibou-a i Oguna koji će imati b2b (back to back) set.

Drugi dan, 30. jun

U petak, 30. juna, glavni stejdž preuzimaju sastavi Idem, Aze, Freekind, Lelee i nemanja.

Iza projekta Idem stoji kantautor i multinistrumentalni muzičar, booker, menadžer, festivalski organizator, diskograf i član sastava i kolektiva Porto Morto, Trophy Jump i JeboTon Ansambl – Antun Aleksa. Pre mesec dana objavio je svoj prvi album poyy, za koji kaže da je početak Idem ere.

Duo Aze postoji od 2020. godine i kombinuje sve aspekte RNB-a, indie i popa sa bliskoistočnim nijansama. Čine ga dve devojke Beyza i Egzi, a prošle godine objavile su i svoj debi album Hotline Aze. Tokom druge večeri, za njima će nastupiti još jedan ženski duo – Frekind koji donosi još RNB-a kombinovanog sa jazz zvukom.

Glavni stejdž od ponoći preuzima slovenački indie post punk sastav Lelee. Iako okupljaju pola nacionalnosti bivše Jugoslavije u svom bendu, to im, kako kažu, nije bio izazov u stvaralaštvu, jer svi govore slovenački i dobro se razumeju. Ipak, sam naziv ovog muzičkog sastava implicira na reč koju vrlo verovatno razumeju svi u regionu, bez obzira na govorno područje sa kog dolaze.

Za sam kraj večeri slušamo psihodelične afro melodije koje nam donosi hrvatski sastav nemanja. Nakon albuma Cosmic Disko i Tarot Funk, nemanja je pre manje od mesec dana objavio i svoje novo izdanje Vodoo Beat, koje ćemo imati prilike da čujemo ovom prilikom.  

Od DJ-eva tokom druge večeri festivala na Love Forever stejdžu imaćemo prilike da čujemo Stankoff-a, Aleksandru Hrib, zajednički set Little Lu-a i Mihajla i Shy One. Na stejdžu Tunel nastupiće Heisse Scheisse, Volta kolektiv, Kasja i Stellarcompanion.

Treći dan, 1. jul

Poslednjeg dana festivala, u subotu 1. jula, za koncertni deo biće zaduženi Hector Gachan, Alex Fernet, PVA, Buč Kesidi i Napoli Segreta.

Hector Gachan donosi autentični sarajevski indie i bedroom pop. Verovatno ste nekada naišli na njegovu obradu pesme E, otkad mi se nisi javila Dina Merlina, a ukoliko niste, pravo je vreme da je poslušate. Za njim, Alex Fernet nam pravo iz Italije donosi funk, boogie, italo zvuk. Aleks aje svoj prvi album pod nazivom Lucidanotte izbacio u aprilu ove godine, koji ćemo imati pirlike da čujemo na njegovom nastupu na Velvetu.

PVA trio direktno na Velvet stiže iz južnog Londona. Ova Grammy nagrađivana trojka donosi savršen spoj popa, koncertne energije i live elektronike, sa ogromnim fokusom na odrađivanje vanserijskih live nastupa, čime su sebi otvorili put ka nastupima na Jools Holandu, Pitchfork-u, KEXP-u, turnejama sa bendovima kao što su black midi, Dry Cleaning, remix-evima od Mura Mase i poslednjim albumom BLUSH objavljenim na Ninja Tune etiketi. Njihov debi album BLUSH objedinjuje elektronsku muziku sa sirovom energijom. Njihov zvuk donosi mešavinu acid zvuka, diska, sintisajzera, queer post-panka.

Za njima stejdž preuzima pančevački dvojac Buč Kesidi koji je, sudeći po rasprodatim koncertima, jedan od omiljenijih hrvatskoj publici. Bend za sobom ima dva albuma, Posesivno-Ospulsivni Hospul (2016) i Euforija (2019), a nedavno su objavili i tri nova singla kojima najavljuju svoje treće izdanje. Za kraj večeri slučamo DJ duo Napoli Segretu, koji nas vodi u skrivene kutke 70-ih i 80-ih godina napuljskog disk ai fanka.  

U okviru Love Forever stejdža najpre slušamo DJ set kolektiva Adriatic Social Club Youth, zatim Deeport Dj-eve, kada stejdž opet preuzima Adriatic Social. Od ponoći za DJ pultom nastupiće dvojac Eternal Love, a nakon njih Raphael Top-Secret.

Tunel stejdž tokom ove večeri preuzima Peđa Radović, koji nam donosi najrazličitije bisere jugoslovenske muzike, a zatim i rezidenti festivala Dino i Daniel i Mire Marenda. Za sam kraj kroz svoj neobičan set vodi nas hrvatski dvojac Rotor Motor.

Boat party

Žurke na brodu biće održane tokom drugog i trećeg dana festivala, 30. juna i 1. jula. Prve večeri za muziku će biti zaduženi Lipolis, Minolta i Quasim koji će na brodu Starfish puštati muziku u periodu od 18h do 22h. U subotu, 1. jula, žurka na bordu Kamelija kreće već od 12 časova, gde će muziku puštati Kišobran DJ-evi, Feloneezy i Little Lu. Od 16h će ići set Music After Dinner. Istog dana, na brodu Starfish, imaćemo prilike da slušamo DJ set Cosmic G-a i One N & Cate D’Or.

Joga

Svi kamperi unutar kampa Pila će sva tri dana moći da rade jogu svakog jutra. Dea i Bojan čekaju sve one koji se pre dugog dana žele fokusirati i malo smiriti na trenutak.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *