fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Art night u Dorćol Platz-u

Humanitarno veče posvećeno umetnosti održano je 18. jula u Dorćol Platz-u u Beogradu, u organizaciji International Students Week in Belgrade (ISWiB)

19. July 2019

U četvrtak 18. jula u Dorćol Platz-u održano je humanitarno veče posvećeno umetnosti u Beogradu, u organizaciji International Students Week in Belgrade (ISWiB), jedne od najvećih studentskih konferencija u ovom delu Evrope, šoping centra Stadion i NURDOR-a.

Vrlo interesantna agenda sastojala se iz muzičkog i umetničkog programa, i projekcije dokumentarnih i kratkometražnih filmova.

Kratkometražni filmovi Filipa Filkovića („The last well“) i Renate Lučić („As far as our feet take us“ i „Fifth door on the left“), višestruko nagrađeni i vrlo interesantni, prikazivali su se u periodu od 20 do 21h, nakon čega je, posle kratke pauze i aplauza, nastupio muzički program.

U međuvremenu, napolju su studenti Fakulteta primenjenjih umetnosti oslikavali platna svojim vizijama uz pomoć sprejeva i verovantno impresionirali grupice ljudi koje su se okupljale da gledaju njigov zanat. Po zidovima unutrašnjosti Dorćol Platz-a bile su načičkane umetničke slike prodajnog karaktera, čiji su profiti išli u humanitarne svrhe. Stilovi, veličina i tehnika rada varirala je od slike do slike koje su iako ne toliko velike, bile prilično specifične i kul.

Već u prvom delu muzičkog programa, kada su Andrija Gavrilović (truba) i Gagi Hajnrih (gitara), srpski muzičari koji rastu, uče i bitišu u Americi (tako piše na fejsu) zasvirali privlačnu varijantu džeza, dovoljno lepa i ispunjujuća atmosferu je upotpunjena. Posetioci su igrali, smejali se, razlgedali umetnost, jeli sladoled i uživali u uzajamnom prisustvu. Nakon njih, ostatak muzičkog programa činio je Sizip bend i na kraju DJ u trajanju do oko dva ujutro.

Posećenost je bila prilično velika, najvećim procentom činili su je studenti iz raznih krajeva sveta. Sa kartom po ceni od 200 dinara, mogli ste da se šetkate okolo (što unutra što napolju) i da se osećate prilično dobro po pitanju humanosti i u to ime potrošenih para.

Autorka: Mila Miljković

 

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *