fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹

BE HERE AND THERE : Fonoportret Andrija Gavrilović

Andrija Gavrilović je trubač i kompozitor koji je zakoračio u svet muzike stazom klasike, da bi ga dalja putovanja dovela do progresivnog džeza.
Piše: Marina Zec

1. August 2018

Andrija Gavrilović je trubač i kompozitor koji je zakoračio u svet muzike stazom klasike, da bi ga dalja putovanja dovela do progresivnog džeza. Ovaj svestrani muzičar je bio prepoznat kao vanserijski talenat za klasičnu trubu po mišljenju brojnih svetki poznatih klasičnih trubača poput: Stanka Arnolda, Mathiasa Höfsa, Pacho Floresa. Istovremeno je počela da ga interesuje savremena muzika poput džeza, fanka, popa, soul-a i RnB-a. Učio je od starijih kolega domaće džez scene i kada je prepoznao da je to muzika koju želi da izvodi i komponuje,  ubrzo se pridružio miljeu džez muzičara nove generacije. Na Berklee College of Music je tokom nekoliko godina studiranja  učio od najvećih svetskih imena kao što su: Sean Jones, Terence Blanchard, Jason Palmer, Lin Biviano,Phil Granadier i Tiger Okoshi. Profesor Okoshi, virtuozni američko-japanski trubač, mu je professor, mentor, guru, veliki prijatelj kao i  producent njegovog prvog albuma koji je snimio sa kolegama sa Berklija ove godine.

Andrija će numere sa svog prvog albuma izvesti premijerno na Kalemegdanu, u okviru koncertnog serijala Berklee alumnista i studenata ,,Be Here And There’’, i to u društvu domaće ekipe:

Aleksandar Grujić, pijanista školovan u Amsterdamu i profesor na džez odseku muzičke škole Stanković, Milan Nikolić kontrabasista sa univerziteta Grac, saksofonista Rastko Obradović iz VH banda, saksofonista Luka Ignjatović školovan na konzervatorijumu u Amsterdamu, profesor na FMU i član sastava Qzama i Schime Trio, Gagi Hajnrih gitarista sa Berkli koledža, basista Pera Krstajić, Teodora Kaljević vokal, takođe studentkinja Berklija.

Kako biste razumeli njegovu muziku, Andrija je za čitaoce Oblakodera sastavio plejlistu pesama u čijem preseku se nalazi inspiracija za njegov zvuk:

Terence Blanchard – Magnetic

Ambrose Akinmusire – Confessions To My Unborn Daughter

Avishai Cohen – Leolam

Debussy – Clair de Lune

Philip Glass – Koyaanisqatsi

Walter Smith III – Kate Song

Christian McBride – The Shade of Cedar Tree

Preporučeni tekstovi

1236 dana bez presude

1236 dana bez presude

Na društvenim mrežama pokrenuta kampanja podrške za Milenu Radulović i 14 devojaka koje i dalje čekaju presudu

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *