fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Iskoračite uz Akleu Neon – poziv na ženski marš kakav još niste vidjeli

Aklea Neon izašla je na ulice Zagreba i poručila „Ne, tako ne ide” stanju žena u Hrvatskoj.

7. March 2019

Mlada kantautorka i putujuća muzičarka Aklea Neon izašla je na ulice Zagreba  i u susret 8. martu poručila „Ne, tako ne ide” stanju žena u Hrvatskoj koje simbolično opisuje emotikonom „smeđe tortice.”

U svom novom NeonOn sessionu pod nazivom „Iskoračujem” otelovljuje 5 različitih žena koje stoje jedna uz drugu i bez obzira na različite ekspresije sebe žive ravnopravnost i iskoračuju zajedno.

Aklea je na svojoj fejsbuk stranici uz video objavila i svojevrsni manifest: „Mi smo one koje se ne sklanjaju, koje ne obaraju pogled, koje ne trpe, koje se ne srame sebe, koje ne moraju opravdavati svoje mjesto za stolom, koje pružaju ruku, srede se kad hoće i kak’ hoće, kucaju na vrata i kucaju opet. Stojimo rame uz rame s muškarcima koji su snažni i senzibilni, koji su vidjeli svog tatu „jednostavno takvog, eruptira k’o vulkan” i nisu u tome vidjeli muškost, nego slabost, koji nam ne dobacuju na ulici izdaleka nego nam dođu blizu i ne kažu samo „kako si dobra” već „volim te, cijenim te i poštujem te, ti i ja smo ravnopravni” u kući, u poslu, u primanjima, u brizi za dijete, u tome tko sprema krevet, a tko ovaj tjedan usisava.”

Aklea Neon svojom pojavom osnažuje i emancipuje te poziva sve muškarce i žene da se upute na Ženski marš u svom gradu ovaj petak. „Iskoračimo za ljubav, ravnopravnost, pravu muškost i pravu ženskost” i dodaje, „ako nekom treba transparent, imam ih dosta.”

 Aklea Neon je kantautorka i putujuća muzičarka iz Osijeka koja svoje afro-soul ethno-beats harmonije kanalizuje celim telom – nogom na pedal looperu, rukom na gitari i MIDI controlleru s glasom koji rezonuje do temena. Aklein debitantski singl „Da mi je” – snimljen u Londonu, nastao u Hrvatskoj s kadrovima putovanja brazilskom obalom na motoru – pesma je koja ima noge… točkove i krila. Autorka je i jutjub NeonOn sessiona, u slobodno vreeme žena gazela. Svoju #vibratehigher setlistu već je ispevala u Osjeku, Zagrebu, Karlovcu, Puli, Komiži, Rijeci, Beogradu… uvek spremna da krene dalje, širi krugove, dodatkne i podstakne.

Tagovi:

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *