fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹

Napuštena toplana – novi prostor za umetnike iz BIGZ-a?

O potencijalnom novom prostoru za mlade umetnike poslednji saznaju predstavnici alternativne scene

17. January 2022

Stara i napuštena toplana u Beogradu će biti preuređena u prostor koji će da koriste mladi bendovi – vest je koja je u nedelju iznenadila umetnike i ljude koji su godinama bili deo zgrade BIGZ. Ovu informaciju objavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić juče na svom Fejsbuk profilu uz komentar i fotografije sa glumcem Viktorom Savićem, koji se, kako Vesić navodi, bori za prava alternativnih bendova koji su bili prinuđeni da napuste zgradu nakon prodaje BIGZ-a.

Udruženje Beogradska alternativna scena koje je osnovano pre skoro godinu dana nakon zatvaranja BIGZ-a i koje čine umetnici koji su godinama stvarali u toj zgradi juče je objavilo kratko saopštenje nakon vesti o novom prostoru u kom navode da se se ograđuju od jučerašnjeg sastanka povodom rešenja problema prostora za rad alternativnih umetnika.

,,Mi u udruženju koje broji preko 100 bivših zakupaca i korisnika zgrade BIGZ-a nismo dobili poziv zamenika gradonačelnika na današnji sastanak, iako je grad imao dijalog sa nama od aprila 2021. i nama obećavao rešenje. Uskoro se javljamo sa više informacija,” naveli su na svojim društvenim mrežama.

Iz udruženja danas navode da su nisu bili obavešteni, niti konsultovani u donošenju ove odluke, uprkos nekolicini sastanaka održanih sa gradskim čelnicima.

,,Uputili smo danas poziv Gradu, kako bismo pogledali prostor i saznali više informacija. O tome ćemo blagovremeno obavestiti naše članove i širu javnost. Kao Udruženje koje su osnovali bivši zakupci prostora u zgradi Bigza, koje broji preko 100 članova, neodgovorno je da „na slepo” donosimo zaključke o bilo kakvom rešenju za koje nemamo uverenje da podmiruje osnovne potrebe naših članova,” ističu iz udruženja Beogradska alternativna scena.

Za sada ostaje upitno kako se glumac Viktor Savić našao u priči oko prostora za umetnike iz BIGZ-a, da li je ovaj prostor dovoljno veliki da zadovolji potrebe svih umetnika i kako je ovaj sastanak zaobišao glavne aktere u ovoj priči – ljude koji su godinama bili deo BIGZ scene i koji su stvarali u ovoj zgradi? Sva ova pitanja zavisiće od daljih pregovora Grada, udruženja i Viktora Savića(?).

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *