fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Oblakoderov Salon: O digitalnoj bezbednosti sa Đorđem Krivokapićem

Zbog čega je važno da se izborimo za pravo na digitalnu bezbednost?
Piše: Marina Zec

5. August 2020

Oblakoder je pokrenuo serijal video intervjua, koji će biti snimani u toplini Oblakoderovog Salona!

Kao jedna od najvažnijih tema od početka ove godine postavlja se tema digitalne bezbednosti. Pandemija virusa korona doprinela ukazala je na brojne zloupotrebe ljudskih prava u digitalnom prostoru. Samo neka od tih prava su pravo na privatnost i pravo na slobodu izražavanja.

Osim zloupotreba i povreda prava koja se dešavaju u digitalnom prostoru, postoje i ona koja se dešavaju i na ulicama gradova. Takav primer jesu biometrijske kamere koje su nedavno postavljene u Beogradu, koje, koristeći specifične tehnologije, beleže biometrijske podatke ljudi na ulicama.

Zbog čega je važno da se edukujemo o aplikacijama za dopisivanje koje su bezbedne, o pametnim kamerama koje nas „štite” ikako se pitanje digitalne (ne)bezbednosti reflektuje na korporacije, države i pojedince, pitali smo Đorđa Krivokapića, jednog od osnivača SHARE Fondacije.

Kamera i montaža: Milena Arsenić
Novinarka: Marina Zec
Naslovna fotografija: Tobias Tullius

Preporučeni tekstovi

Ne postoji nepotrebno znanje

Ne postoji nepotrebno znanje

Sa Žarkom Stevanovićem, čuvenim tragačem iz Potere popričali smo o kvizovima u Srbiji, kako onima na TV-u, tako i onim iz pabova

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *