fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Otvaranje izložbe E/MOTION

Na otvaranju su prisustvovali i neki od muzičara čije se fotografije nalaze na zidovima UK Starog Grada.

14. April 2019

Izložba koncertnih fotografija E/motion, u okviru Belgrade Photo Month-a, otvorena je u sredu 10. aprila u Ustanovi kulture Stari Grad.

Tri mlade umetnice – Anastasija Asja Zec, Jovana Milovanović (Skullcheez) i Milica Cvetković (Autosugestija) predstavile su publici seriju fotografija zabeleženih na muzičkim događajima kako u Srbiji, tako i u Evropi. Autorke kažu da je fotografisanje koncerata pravi izazov zbog nemogućnosti kontrole svetlosti, pokreta i pozadine, ali isto tako da je zadovoljstvo uhvatiti pravu emociju na fotografiji. Jovana Milovanović je na pitanje zašto se odlučila za fotografiju za koju je potrebno izaći na teren, među publiku, gužvu i haos rekla kako je presudan osećaj koji je jednak onome kao kada si kod kuće dok prilaziš koncertu koji kreće da se razbuktava i da je upravo taj osećaj ono što inspiriše za dobre fotografije. Takođe je rekla da se na slici može zaključiti koji su izvođači oni koje ,,baš voli’’ i oni koji su joj ,,samo okej’’.

Na otvaranju su prisustvovali i neki od muzičara čije se fotografije nalaze na zidovima UK Starog Grada. Nakon razgovora moderatorke Jovane Coke Stanković (Rock Radio) sa umetnicama, publika je bila u prilici da pogleda izložene fotografije uz muzičku pratnju DJ-eva Danila Nikodinovskog i Slobodana Bobe Đukića.

Devojke su se složile da je teško snaći se u beogradskoj ,,fotografskoj’’ infrastrukturi jer, kao što je i sama Jovana Coka Stanković rekla, prilikom organizovanja muzičkog festivala ili koncerta, fotografi su ,,poslednji na listi’’ koji se kontaktiraju i javno se izvinila devojkama zbog ove navike.

Pitali smo autorke i koja je razlika u koncertima i festivalima u Srbiji i u inostranstvu. Jovana Milovanović je rekla da je jačina, čistoća i punoća zvuka ono što je velika prednost festivala i koncerata u inostranstvu, ali da je publika u Srbiji ono što učini svaku svirku nezaboravnom.

Anastasija, Jovana i Milica fotografije nisu birale po ustaljenom pravilu jedan bend – jedna fotografija, već su se vodile time da bi trebalo izložiti u javnosti one fotografije kojima nije posvećena dovoljna pažnja.

Njihov rad možete pronaći na njihovim instagram profilima: @asja.zec @autosugestija @skullcheez

Izložba E/MOTION će trajati do 23. aprila, a ulaz za posetioce je slobodan.

Preporučeni tekstovi

Svetski dan laboratorijskih životinja

Svetski dan laboratorijskih životinja

Kako bi se okončale patnje životinja koje se koriste za testiranje u laboratorijama širom sveta od 1979. godine, svakog 24. aprila, obeležava se Svetski dan laboratorijskih životinja

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *