fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Otvaranje prve 3DEXPERIENCE laboratorije u Beogradu

Prva „3DEXPERIENCE Laboratorija“ u Beogradu biće otvorena sutra u 10 časova na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

16. October 2019

Prva „3DEXPERIENCE Laboratorija“ u Beogradu biće otvorena sutra u 10 časova na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Otvaranje laboratorije je rezultat zajedničke saradnje kompanije CADCAM Data iz Beograda, koja je donirala licence za opremanje laboratorije za razvoj proizvoda, i Mašinskog fakulteta u Beogradu, a priliku da je koriste imaće studenti svih nivoa studija, istraživači i profesori.

3DEXPERIENCE laboratorija će studentima i nastavnicima omogućiti da koncepte za neki industrijski proizvod oprobaju prvo u virtuelnoj realnosti. Kroz jednu platformu multidisciplinarni tim imaće priliku da sagleda kompletan životni ciklus proizvoda, od ideje i dizajna, preko simulacije i testiranja, proizvodnje, lansiranja na tržištu sve do reciklaže. Posebna prednost ove platforme je to što povezuje inženjere, projektante, dizajnere, menadžere, marketing, prodaju i druge sektore u integrisano okruženje i predstavlja jedno od najmodernijih softverskih rešenja koja se koriste u proizvodnim procesima u kojim mogu da učestvuju eksperti sa različitih lokacija u svetu istovremeno.

Ideja kompanije CADCAM Data je bila da se studentima pruži mogućnost da steknu teorijska i praktična znanja u okviru pomenutog softverskog rešenja, koja kasnije mogu primeniti u svom profesionalnom radu i usavršavanju.  

Otvaranju prve 3DEXPERIENCE laboratorije u Beogradu prisustvovaće studenti, profesori Mašinskog fakulteta u Beogradu, predstavnici kompanija Airbus i Dassault Systemes, predstavnici medijskih kuća i brojni gosti.

Preporučeni tekstovi

Svetski dan laboratorijskih životinja

Svetski dan laboratorijskih životinja

Kako bi se okončale patnje životinja koje se koriste za testiranje u laboratorijama širom sveta od 1979. godine, svakog 24. aprila, obeležava se Svetski dan laboratorijskih životinja

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *