fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Pokrenuta peticija zbog ubijanja pasa u Smederevskoj Palanci

Peticija je pokrenuta kao vid podrške u odluci da se podigne tužba protiv grada

19. October 2022

Neidentifikovane osobe su u noći između 12. i 13. oktobra iz vatrenog oružja u centru Smederevske Palanke ubile više pasa.

„Svetla u gradu su bila ugašena, a ljudi su ujutru samo videli krv na ulici. Ne zna se koliko je uličnih pasa stradalo, ali je poznato da su ubili Zlatu psa koji je živeo ispred Maksija i kog su radnici čuvali i zimi puštali u prodavnicu da se greje”, objavljeno je u Magazinu Pas.

Na centralnom trgu u Smederevskoj Palanci održan je protest građana zbog ubistva pasa koji su, kako su naveli okupljeni građani, bili dobri i umiljati i nikada nikome nisu naudili.

Nevena Tošić, koja je podnela krivičnu prijavu zbog ovog slučaja, izjavila je FoNetu da je dala izjavu u policiji. 

„Rekli su mi da imaju samo jednu patrolu i da za događaj nisu znali sve do moje podnete prijave”, rekla je Tošić.

Pre dva dana je održan još jedan protest nezadovoljnih građana, nakon kojeg je predsednik opštine, kako je rekla Nevena, primio okupljene, gde im je obećana saradnja sa udruženjima za zaštitu životinja na daljem rešavanju pitanja brojnosti napuštenih pasa i novi sastanak u četvrtak kako bi ih informisao o istrazi.

Portparol Policijske uprave u Smederevu Saša Nikolić izjavio je za FoNet da je policija obavestila tužilaštvo o slučaju u kojem su nepoznate osobe ubijale pse iz vatrenog oružja u Smederevskoj Palanci, ali je rekao i da je počinioce teško identifikovati jer je snimak sa nadzornih kamera prodavnice ispred koje je jedan pas ubijen lošeg kvaliteta.

Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Velikoj Plani saopšteno je, na osnovu natpisa elektronskih medija i prijava građana, da je formiran predmet.

„Policijskoj stanici u Smederevskoj Palanci dostavljen je hitan zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja u kojem je naloženo hitno sprovođenje opsežnih provera u cilju prikupljanja materijalnih i nematerijalnih dokaza radi otkrivanja eventualnih učinioca krivičnog dela Ubijanje i zlostavljanje životinja ili bilo kog drugog krivičnog dela”, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Marija Radaković je povodom ovog nemilog događaja pokrenula peticiju koju je do sada potpisalo oko 8.500 ljudi, a kojom želi da da podršku u odluci da se podigne tužba protiv grada Smederevska Palanka zbog sledećih stavki: 

  • Gašenje ulične rasvete posle 3 časa ujutru
  • Nelegalno korišćenje vatrenog oružja na teritoriji grada
  • Ubijanje napuštenih pasa na ulicama grada Smederevska Palanka
  • Nereagovanje policije, suda i opštinskih vlasti

Za sada ostaje nerazjašnjeno koliko je pasa nastradalo i da li će počinioci biti pronađeni.

Naslovna ilustracija: Valentina Talijan

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *