fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Nova serija o mladima na RTS-u: “Moja generacija Z”

Na male ekrane, počev od četvrtog marta, nam stiže nova serija koja će se emitovati svakog radnog dana, izuzev petka, od 22h. Režija je bila u rukama Miloša Petričića, Milana Konjevića, Branka Vučića i Koste Ristića. Radi se o “Mojoj generaciji Z” koja će bliže oslikati način života mladih generacija koje odrastaju uz društvene mreže. […]

4. March 2019

Na male ekrane, počev od četvrtog marta, nam stiže nova serija koja će se emitovati svakog radnog dana, izuzev petka, od 22h. Režija je bila u rukama Miloša Petričića, Milana Konjevića, Branka Vučića i Koste Ristića. Radi se o “Mojoj generaciji Z” koja će bliže oslikati način života mladih generacija koje odrastaju uz društvene mreže. Videćemo na koji način komuniciraju, kakvi su im odnosi sa roditeljima, ljubavne veze i sl.
Generacija Z je genaracija koja dolazi posle milenijalaca, a istraživači za ovu generaciju uzimaju opseg od sredine devedesetih do ranih dvehiljaditih. Pojedini kritičari smatraju da je odrastanje ovih mladih u prisustvu svetske ekonomske krize okarakterisano nesigurnošću i uznemirenosti. Šta nam nudi ova serija i kako su uživali u stvaranju iste, reći će nam više mladi glumci Nikola Malbaša (u seriji tumači lik Darka) i Nikola Stanković (u seriji tumači lik Mihajla).

Šta je ono što nosiš kao najveću pouku, radeći ovu seriju?

Nikola M: Najveća pouka sa ovog snimanja mi je to da su timski rad i strpljenje neophodni za dobru atmosferu na setu, a u dobroj atmosferi se najbolje stvara.

Nikola S: Radeci na ovoj seriji stekao sam veliko  iskustvo, a pouku će, nadam se, gledaoci da nađu. 

Koje su prednosti, a koje su mane omladine koja odrasta na interntu?

Nikola M: Prednosti: sve postaje globalno – brišu se granice, lakše se upoznaje svet i pristupa informacijama i obrazovanju, dobrim filmovima, muzici. Mane su to što je previše informacija, površno se pristupa stvarima. Gubljenje vremena.

Nikola S: Prednost je svakako brza informacija. Znanje dostupno svakome i u svakom trenutku. Dok su negde negativne strane interneta što nema ličnog kontakta već je zamaskiran profilima društvenih mreža ljudi koji u tom virtuelnom svetu prave neke druge  ličnosti i samim tim većina ne proživi ništa onako kako treba zaista

Šta misliš da bi se desilo da se internet ugasi? Kako bi mladi reagovali? 

Nikola M: Kao kada bi pre deset godina svima uzeli telefone, a pre sto godina zabranili ljudima da pišu pisma i čitaju novine – ostetili bismo se nemoćno i nedostupno. Mada je dobro napraviti distancu i posvetiti se sebi s vremena na vreme (čitaj: što češće moguće).

Nikola S: Mislim da bi nastala opsta pometnja, među klincima.Vremenom bi počeli da razgovaraju među sobom. Uživo.

Kako je protekla saranja sa timom serije?

Nikola M:
Saradnja sa timom serije je prošla fantastično, stekao sam puno prijatelja tokom snimanja i, što je najbitnije, napravili smo odličnu stvar!

Nikola S: Ekipa sa kojom sam radio je pozitivna, radna, inspirativna.Bili su tu da urade sve što je potrebno da se mi, kao mlađi glumci, snađemo što lakše u jednom profesionalnom projektu.

Iz kog razloga je ova serija bitna za današnje vreme?

Nikola M:
Serija je u ovom trenutku bitna zato što je aktuelna i iskrena. Posmatra dileme i situacije u kojima se mladi nalaze iznutra. Emotivna je. Oštra. Intezivna.

Nikola S: Serija je o današnjem vremenu kroz oči mlađih generacija, ali i njihovih roditelja. Neke stvari nisu više tabu kao nekada. Dosta se promenilo od poslednje snimljene domaće serije o tinejdžerima.

Na malim ekranima moći ćemo da vidimo i neka nova, mlada lica sa glumačke scene. U seriji glume Jovana Milovanović, Predrag Vasić, Katarina Žutić, Milica Zarić, Vanja Milačić, Aleksandar Đurica, Darko Tomović, Danijela Ugrenović, Slobodan Beštić, Miloš Vlalukin, Ivana Šćepanović, Nenad Ćirić, Vladan Đujović, Ana Mandić, Danica Radulović, Nikola Stanković, Jana Milosavljević Katarina Živković. Ono što izdvaja ovu seriju jeste činjenica da je ovo prva serija na našim prostorima snimljena u 4K tehnologiji. Željno očekujemo večeras!

Autor teksta: Natalija Aleksić
Autor fotografija: ORIGINAL FILM/ Nebojša Radić

Tagovi:

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *