fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Promocija neobjavljene, novogodišnje knjige u februaru: Nešto diše u mojoj torti

Da li ste nekada prisustvovali promociji još neobjavljene, novogodišnje knjige u februaru?

22. February 2019

Da li ste nekada prisustvovali promociji još neobjavljene knjige? A na promociji novogodišnje knjige u februaru? Za sve, izgleda, postoji prvi put.

U tribinskoj sali Doma omladine Beograda u ponedeljak je održana promocija sedmog izdanja novogodišnje zbirke horor priča pod nazivom „Nešto diše u mojoj torti”. Razgovor u okviru promocije vodio je Miloš Petrik, koji je i sam jedan od autora u okviru ovogodišnje zbirke, a govorio je Relja Antonić koji je, osim kao urednik, zbirci doprineo i svojom pričom i ilustracijama, od kojih ćemo neke – poput onih na pozadini i unutrašnjosti korica – od sada moći da vidimo u svakom narednom izdanju „Torte”.

Ova zbirka delo je Esnafa V. Iako V u ovom nazivu označava Vojvodinu, strahote „Torte” odavno stižu i iz regiona.

Sama promocija započela je veoma logičnim pitanjem: Kako i zašto promocija novogodišnje zbirke u februaru?

„U startu smo kasnili neka dva meseca, nismo raspisali ni konkurs, a onda sam ja shvatio da imamo veliku odgovornost prema originalnoj postavi Esnafa V, a imamo još veću odgovornost prema pokojnom Radoslavu Slavniću”, rekao je Relja Antonić.

Nakon uvodnog dela, usledila je prozivka autora, a oni koji su bili prisutni pročitali su prvi pasus svojih priča i publici predstavili inspiraciju i zamisao u vezi sa sopstvenim pričama.

Ovo izdanje Torte je najobimnije do sada. U njenoj realizaciji je prilaganjem svojih priča učestvovao 31 autor. Profili autora u ovom izdanju šarenoliki, priče nisu isključivo horor žanra i ima dosta upliva u fantastiku, folklor, pa i naučnu fantastiku. U realizaciji su učestvovalo poznati i manje poznati autori, a ljubiteljima fantastike bi iz ove zbirke već poznata mogla da bude poznata novela Supernova, Gorana Skrobonje, ranije objavljena u zbirci „Šilom u čelo”.

Sedmo izdanje zbirke će, kao i sva prethodna, biti objaljeno u PDF-u. Odgovor Relje Antonića na pitanje kada će zbirka biti objavljena je, vrlo diplomatski, bio “uskoro”, te nam preostaje da očekujemo njeno objavljivanje na Fejsbuk stranici zbirke “Nesto diše u mojoj torti”.

Autorka teksta: Jelena Ostojić

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *